De wereld verandert en wij dus ook.
Vandaag is een belangrijke dag voor de Europa Ziekenhuizen, de Cliniques universitaires Saint-Luc, Kliniek Sint-Jan en Clinique Saint Pierre (Ottignies).

Vandaag bundelen we onze krachten…
onder een gemeenschappelijke naam Om een sterk netwerk te vormen.

Want samen zijn we… H.uni

Over H.uni

Het netwerk H.uni, opgericht in 2019, verenigt de Cliniques universitaires Saint-Luc, Kliniek Sint-Jan, de Europa Ziekenhuizen en Clinique Saint-Pierre in een sterk samenwerkingsproject.

Met 7 ziekenhuissites, 7 poliklinieken en meer dan 12.000 gezondheidsprofessionals, onder wie 2.000 artsen, biedt het netwerk H.uni een volledig zorgaanbod aan in Brussel, Waals-Brabant en delen van Vlaams-Brabant.

De belangrijkste missie van het locoregionaal ziekenhuisnetwerk is de 4 complementaire ziekenhuizen, die dezelfde waarden delen, samen te brengen zodat alle patiënten een beroep kunnen doen op een ruimer aanbod van kwalitatieve zorg. De 4 toonaangevende ziekenhuizen, waaronder een universitair ziekenhuis, versterken hun samenwerking op het gebied van medische zorgverlening, onderzoek en opleiding.

Fichier 1lit

2700

bedden

Fichier 1medecin

2000+

artsen

Fichier 1collaborateurs

12.000+

medewerkers

Fichier 1hopital

7

ziekenhuisites

Fichier 1consultation2

1.800.000

raadplegingen

Fichier 1consultation

250.000

ziekenhuisopnamen

Fichier 1

70.000

chirurgische ingrepen

Fichier 1clinique

7

poliklinieken

Onze rol?
Verenigen en ondersteunen !

Het netwerk H.uni is geen nieuw ziekenhuis en behandelt geen patiënten. Daar zorgen onze ziekenhuizen voor. Wat doet het netwerk dan wel? Het ondersteunt en maakt de ziekenhuizen nog sterker, efficiënter en performanter.

Vanuit medisch, strategisch en financieel oogpunt maakt het netwerk H.uni het mogelijk om onze expertise, krachten en competenties te bundelen zodat we nog meer mensen nog betere zorg kunnen bieden.

Het netwerk verenigt en biedt toegang tot meer.
En meer is beter…

De voordelen van het H.uni netwerk in enkele kernpunten

Onze ziekenhuizen zijn verenigd in een netwerk dat mensen centraal stelt

Nous sommes

H. umaan unie uni universitair uniek

We zijn H. umaan unie uni universitair uniek